Quicken - specialisten in samenwerken1

 

Onze expertise: team-based organiseren

De organisatieadviseurs van Quicken zijn gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken. Wij ontwerpen werkprocessen voor nieuwe teams en ondersteunen de prestatieverbetering van bestaande teams.

Ontwerpen van werkprocessen van nieuwe teams
Uw organisatie wil teamgericht gaan werken. Hoe moeten de teams eruit komen te zien? Welke taken komen in de teams terech en hoe moet het werk georganiseerd gaan worden? Wat gebeurt er met de ondersteunende afdelingen? Wat is de ideale omvang van de teams. Wij maken een blauwdruk van de bedrijfsprocessen en vertalen dit naar een team-based organisatie.

Prestatieverbetering van bestaande teams
Uw organisatie wil meer halen uit het werken in teams. Quicken ondersteunt bij prestatiemeting, teamcoaching en corporate teambuilding.

1. Prestatiemeting van teams
Veel vraagstukken starten met het uitvoeren van een teamtest (nulmeting), om het startpunt te bepalen en het ontwikkelpad vast te leggen. Gedurende het verandertraject en tussentijdse trainingen meten we ook, om betrokkenen te motiveren en de koers indien nodig te wijzigen. Voor prestatiemeting gebruiken we onze eigen in-house ontwikkelde 360-test-toolbox

2. (Executive) teamcoaching/ procesbegeleiding
De nieuwe koers is bepaald. De stuurgroep heeft prachtige plannen gemaakt en (nieuwe) teams geformeerd. En nu aan de slag. Maar hoe krijgen we de oude molens in beweging? Hoe maak je van een middelmatig team een topteam? Quicken heeft de expertise om teams in beweging te krijgen en op snelheid te brengen richting de bedrijfsdoelstellingen

3. Corporate teambuilding
Quicken ondersteunt teams in hun ontwikkeling. Hiertoe worden op de maat gesneden teamtrainingen gemaakt, waarin samenwerken, probleemoplossen en leren met en van elkaar centraal staan. Eventueel kan een teamontwikkelings-traject een outdoor-element bevatten. 
Belangrijke thema’s bij teamontwikkeling zijn: verbeteren van de communicatie, elkaar beter leren kennen, trainen van samenwerkingsvaardigheden, leiderschap en omgaan met verandering.

Lees meer over de projecten die wij voor onze klanten hebben uitgevoerd.

Voor procesbegeleiding bij beoordelen van wetenschappelijk onderzoek door internationale expert-commissies klikt u hier.

 

Banner